Trachycarpus

In de herfst en voorjaar en de avonden van de zomer is het aangeraden om de palmboom met water te sproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, Klik Hier en daardoor worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten tot groei. Dit werkt alsmede zeer goed tegen ongedier

Er zijn overvloedig palmbomen species, en een zeer bekende onder de palmboomsoorten bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm ras kan heel erg goed over de kou, vandaar dat hij zo gewaardeerd is. Doorgaans wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan functioneren in ons koude land. Het is absoluut wel denkbaar om de Mediterrane naar ons land te bezorgen, er zijn immers winterharde kou verdragende palmbomen voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Een palm als de Trachycarpus wagnerianus kan een temperatuur hebben tot weliswaar -17 graden onder nul. Dit is vervolgens weliswaar gevoelstemperatuur die afhangt van wind en humiditeit, en het is ook zijn extreme grens, echter het laat waarnemen dat het absoluut mogelijk is in ons lan

Mocht je een fortunei kopen, verpot hem daarna Wilde je een fortunei aanschaffen, verpot hem dan meteen.. In de groothandel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Met de zomer heeft de Trachycarpus fortunei een hoop vocht benodigd. Somtijds wel 2 maal per dag met uiterste hitte. De watermomenten dienen verspreid te zijn, en de kluit moet kletsnat gemaakt worden, dat is geen problee

Er zijn evenzo periodes dat de fortunei haast geen water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij bijna, tijdens de winter. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1 a 2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -17C komt, dan wordt het mogelijk dat de hevige kou en wind de palmboom beschadigt. De Trachycarpus fortunei verdient een schitterend zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palm betref

Leave a Reply

Your email address will not be published.