Trachycarpus

Ingeval u de palm water geeft zal een percentage vervliegen plus een aanzienlijk gedeelte opgedronken worden door de palmboom. Derhalve moet u de kluit helemaal zeiknat maken. Soms wordt het zo warm dat het kan gebeuren dat er tweemaal water gegeven dient te worden. Doe dit een keer ‘s morgens en eenmaal met de namidda

In de herfst en lente en de avonden van de zomer is het aanbevolen om de palmboom met vocht te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en alsmede beter licht op kunnen nemen. Als bijvoeging helpt dit ook tegen ongediert

Mocht je een trachycarpus kopen, verpot die daarna Ging je zo’n waaierpalm kopen, verpot die dan meteen.. In de groothandel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij transporteerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

De Waaierpalm, net zoals vrijwel alle palmbomen houdt heel erg van daglicht. Het is dus essentieel een mooi opgewekt plekje te arrangeren Winkel Voor Palmbomen de palm, gaarne bovendien dat de palm niet op de tocht staat. Soms dan wordt het wel buitengewoon koud, en dan kan een combinatie van vorst en stormwind de kou beneden de -18 brengen, wat zorgt voor ernstige beschadiging aan de palmboo

In de winter hoeft de palmboom vrijwel niet water te ontvangen, dan is hij in een soort van winter slaap. 1 maal in de drie dagen is dan aan te raden water te geven. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de kou zou afhange

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zo goed tegen de lage temperaturen kan, is ‘ie zo beroemd. Een warm klimaat is vaak de eerste gedachte wanneer iemand het heeft over tropische planten. Iemand verwacht al volledig niet dat dat mogelijk is hier in het koude Holland. Het is zeker wel denkbaar om de Tropen naar Nederland te bezorgen, er bestaan namelijk winterharde kou verdragende palmen voor in onze tuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Een palmboom zoals de Trachycarpus fortunei kan een kou verduren tot weliswaar -17 graden onder nul. Dit is vervolgens wel zijn extreme grenswaarde, en het betreft gevoelstemperatuur, toch desalniettemin wordt dit niet doorgaans gehaald in Holland, en er zijn altijd beschermingsoptie

Leave a Reply

Your email address will not be published.