Trachycarpus

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. In de winter is aanbevolen de fortunei zeer goed afgeschermd te worden tegen wind, omdat het incidenteel wel ontzettend koud kan worden. Enorme wind samen met zware kou kan behoorlijk nadelig zijn, ondanks dat hij temperaturen verdraagt tot -16

In de winter hoeft de palmboom haast geen water te ontvangen, dan is hij in een soort van winter slaap. 1x per 3 dagen is dan behoorlijk. In de lente/herfst maanden mag u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen water geven, wat van de temperatuur zou afhange

Ging je een waaierpalm kopen, verpot die dan Mocht je zo’n trachycarpus aankopen, verpot hem dan meteen.. In de winkel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij verplaatsbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Tijdens de zomer dient de fortunei een berg water te krijgen. Tijdens de hitte neemt hij overvloedig vocht op uit de grond, dus maak de kluit kletsnat. Incidenteel dan wordt het weliswaar heel hevig heet tijdens de zomer. Dan raden we aan om de palmboom met de ochtend water te schenken (kletsnat) en alsmede nog een keer met de namidda

De Fortunei is een palmbomen soort. Binnen ons weersgesteldheid wisselvallige land is dit de meest populaire palm. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor website de Nederlandse tui

In de herfstperiode plus voorjaar en de avonden van de zomer wordt het aanbevolen om de palmboom met vocht te besproeien. Dat verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen opvangen en eveneens mooier worden. Dat werkt bovendien zeer goed tegen ongedier

Leave a Reply

Your email address will not be published.