Trachycarpus

Er zijn veel palmbomen types, en een zeer bekende onder de palmen bestaat de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zo goed tegen de lage temperaturen kan, komt hij zo beroemd. Bij mediterrane planten denk je vanzelf aan hete klimaten, en dat het onmogelijk is een tropische achtertuin in te richten in ons land. Welnu dat valt wel mee, want er bestaan voldoende tropische planten, zoals de Waaier palm, die de Nederlandse vorst kan hebben. Een palm zoals de Trachycarpus wagnerianus kan een kou hebben van weliswaar -17 graden onder nul. Dit is dan weliswaar zijn extreme limiet, en het betreft gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet doorgaans gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsoptie

Besproei de palm wekelijks met water, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palm elke week met vocht, in de lente/herfst en de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot groei. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Een zonnig plekje is de beste positie winkel voor palmbomen een Trachycarpus fortunei, aangezien hij daarvan houdt als palmboom. Echter raden wij wel aan in de winters om hem te beschermen tegen wind. Krachtige wind gecombineerd met hoge vorst kan erg nadelig zijn, ondanks dat hij temperaturen verdraagt tot -16

In de winters hoeft de palm haast geen vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de herfst en lentetijd, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 a 2 dagen water geve

In de zomer heeft de Trachycarpus fortunei een hoop vloeistof benodigd. Met extreme warmte is weleens 2 maal wel nodig. Wij raden aan de kluit kleddernat te maken op verdeelde momenten in de dag: ‘s ochtends en in de avon

Leave a Reply

Your email address will not be published.