Trachycarpus

Plaats de Wagnerianus op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. In de winters wordt aanbevolen de waaierpalm uiterst goed beschermd te worden tegen wind, aangezien het soms wel buitengewoon koud kan worden. Incidenteel heeft de waaierpalm goede beschutting nodig, vanwege uiterste kou momenten gepaard met veel win

Wilde je een waaierpalm kopen, verpot hem vervolgens Wilde je zo’n trachycarpus kopen, verpot hem dan direct.. In de winkel is deze volslagen doorgeworteld maar niet verpot opdat hij transporteerbaar i

Geef de waaierpalm tijdens de zomer veel water. In de warmte neemt hij overvloedig vocht op uit de grond, dus maak de kluit kletsnat. Sommige dagen worden zo hevig heet dat het kan zijn dat de palmboom dubbel water nodig heeft, 1 maal ‘s ochtends plus de volgende tijdens de avon

Er zijn alsmede periodes dat de fortuneipalm vrijwel geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij praktisch, Teeninga Palmen tijdens de winters. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. Afhankelijk van de kou tijdens de herfst en voorjaar, kunt u de palmboom een keer in de 1 a 2 dagen vocht verstrekke

De Trachycarpus fortunei is een palmensoort. Binnen ons klimaat wisselvallige Nederland is deze de aller populairste palmboomsoort. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De volwassene Trachycarpus kan vorst uithouden (gevoelstemperatuur) van hooguit 16 graden onder nul. Dit maakt hem fantastisch capabel om in de achtertuin te zette

In de herfst plus voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aangeraden om de palm met water te sproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten naar energie. Dat werkt evenals uiterst goed tegen ongedier

Leave a Reply

Your email address will not be published.