Trachycarpus fortunei is een super palm

De Trachycarpus fortunei is een palmbomen soort. Sterker gezegd, het is de uiterst populaire palm welke in ons Nederland wordt aangetroffen. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

De palm kan bederven wegens de uiterste kou van -18 graden door click through the following post ernstige vorst en wind. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palm bijzonder mag ontvangen van de zo

Er zijn ook periodes dat de fortunei bijna niet vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij bijna, in de winters. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren alvorens hij weer water nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1-2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Tijdens de herfstperiode plus lente en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palm met vocht te sproeien. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen opvangen en evenzo mooier worden. Dat werkt evenals zeer goed tegen ongedier

Geef de fortuneipalm met de zomers veel water. Tijdens de hitte neemt hij veel vloeistof op uit de aarde, dus maak de kluit kletsnat. Enkele dagen worden zo bont heet dat het kan zijn dat de palm tweemaal water nodig heeft, 1 keer ‘s ochtends plus de volgende tijdens de avon

Leave a Reply

Your email address will not be published.