Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Doch wordt hier weliswaar gevoelstemperatuur mee bedoeld, die omhoog gaat ingeval er meer wind is. Bijv. Wanneer het hevig waait en de openlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Palmbomen in het gewoonlijk, en uiteraard alsmede de Fortunei, houden van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een aardig zonnig plekje ontvangen, mouse click the up coming internet site toch het liefst buiten de tocht. Heftig schadelijke stormwind en zware kou kan misschien veel schade bezorgen, als de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

‘s Zomers heeft de waaier palm ontzettend veel vloeistof nodig. Somtijds wel twee maal per dag met uiterste hitte. De watermomenten dienen verspreid te zijn, en de kluit moet doorweekt gemaakt worden, dit is geen problee

Elke week is het een keuze om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat bovenal in de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden plus alsmede beter daglicht op kunnen pakken. Dit werkt ook goed tegen ongedier

Ingeval je een palmboom zoals de waaierpalm aankoopt, verpot deze vervolgens na aankoop. In de groothandel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar is. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm zowat geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij praktisch, in de winters. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren alvorens hij weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1-2 dagen afdoend, afhankelijk van de temperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.