Trachycarpus fortunei is een super palm

Wanneer je een palmboom zoals de fortunei aankoopt, verpot die dan na aankoop. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te behouden wordt hij in de winkelzaak niet verpot naar een grotere bak, maar zo klein mogelij

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze palm familie kan heel erg goed tegen de vorst, vandaar dat hij dusdanig Erkend is. Bij mediterrane planten denk je vanzelf aan warme klimaten, en dat het onmogelijk is een jungle tuin in te richten in ons land. Het is absoluut wel mogelijk om de Tropen naar ons koude land te bezorgen, er zijn namelijk winterharde kou verdragende palmen voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Een palmboom als de Trachycarpus wagnerianus kan een temperatuur hebben van wel -16 graden Celsius. Dit is dan inderdaad gevoelstemperatuu die afhangt van wind en vocht, en het is ook zijn uiterste grens, nochtans het laat zien dat het stellig denkbaar is in Hollan

Er zijn alsmede periodes dat de waaierpalm zowat niet vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij praktisch, tijdens de winters. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer vocht nodig heeft. In de lente/herfst maanden kunt u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de temperatuur zou afhange

Geef de fortunei in de zomer veel water. Wegens de warmte kan hij veel vloeistof opslorpen vanuit de aarde, dus kletsnat is een prima dosis water. Gedurende uiterst hete dagen helpt het ook om de palmboom twee keer water te geven, 1 keer in de morgen plus 1 keer in de namidda

Wekelijks is het een optie om uw palm met vocht te besproeien, en dat overwegend in de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen opvangen en ook mooier worden. Als bijvoeging helpt het ook tegen ongediert

Palmen in het gewoonlijk, en derhalve evenzeer de Wagnerianus, Phoenix Roebelenii houden van zonlicht. Dus zorg ervoor dat deze een bekoorlijk zonnig plekje krijgen, toch het liefst buiten de tocht. Het kan incidenteel gebeuren dat de gevoelstemperatuur lager wordt dan -16 graad, vervolgens kan de stormwind en kou hevige schade aan de palmboom berokkene

Leave a Reply

Your email address will not be published.