Trachycarpus fortunei is een super palm

Wanneer u de palmboom vocht geeft zou een gedeelte verdampen plus een flink deel opgenomen worden door de palmboom. Derhalve moet u de kluit volkomen zeiknat maken. Het kan zo zijn dat er dagen komen dat twee maal vocht verstrekken noodzakelijk is, op echt hete dagen. ‘s morgens wordt aanbevolen om de eerste ronde te doen plus ‘s avonds de 2e rond

Ging je zo’n trachycarpus kopen, verpot die vervolgens Ging je een fortunei kopen, verpot hem daarna direct.. In de verkoopwinkel doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij verplaatsbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Er zijn alsmede periodes dat de fortunei zowat niet water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winters. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer water nodig heeft. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht verstrekken, simply click the up coming website wat van de kou zou afhange

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Hiervoor wordt de naam ‘winterhardheid’ gebruikt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Toch wordt hier weliswaar gevoelstemperatuur mee bedoeld, welke omhoog gaat wanneer er meer wind staat. Bijv. Wanneer het ontzettend winderig is en de openlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Echter raden wij wel aan in de winters om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van hoge kou en sterke wind kan alsmede voor de Wagnerianus hevig nadelig zijn, wanneer de kou beneden -11C komt, want de gevoelstemperatuur wordt dan onder -19

Besproei de palm wekelijks met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomers.Besproei de palmboom wekelijks met water, in de lente/herfst plus de avondjes van de zomers. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen opnemen en daarnaast mooier worden. Bovendien voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.