Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Meer specifiek, het is een echte palm. De Trachycarpus fortunei is de meest bekende palmboomsoort welke de onze kou kan verduren. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat vervolgens wel om gevoelstemperatuur, Phoenix Roebelenii daarom wanneer er vaak wind staat gaat de temperatuur die draagbaar is omlaag. Bijv. Mogelijk is reeds bij 10C onder nul de limiet bereikt, door vochtige lucht en heftige win

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm haast niet vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij bijna, in de winters. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. In de lente/herfst maanden kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Geef de fortuneipalm in de zomer veel water. Door de warmte kan hij veel vocht opnemen van de aarde, dus zeiknat is een uitstekende dosis water. Incidenteel dan wordt het weliswaar heel erg warm tijdens de zomers. Dan raden wij aan om de palmboom met de ochtend water te geven (zeiknat) en bovendien nog een keer met de avon

Verpot direct een fortunei indien je hem koopt. In de groothandel doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Palmbomen in het algemeen, en uiteraard evenzeer de Waaierpalm, houden van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een aardig vrolijk plekje krijgen, evenzo het liefst buiten de tocht. Ernstig sterke wind en zware vorst kan potentieel veel schade bezorgen, indien de gevoelstemperatuur voorbij -18C kom

In de herfst en voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palm met water te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot groei. Als addendum helpt dit ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.