Trachycarpus fortunei is een super palm

‘s Zomers heeft de waaier palm ontzettend overvloedig vocht nodig. 2x daags is soms de norm met extreme hitte. De momenten dienen verspreid te zijn, en de kluit moet drijfnat gemaakt worden, dat is geen problee

De Trachycarpus fortunei is een plant. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Trachycarpus fortunei is de bijzonder gewilde palmensoort die de Nederlandse kou kan hebben. ze kunnen in de winters gewend buiten hier in Holland. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Echter wordt hier welnu gevoelstemperatuur mee bedoeld, dat stijgen gaat als er meer wind is. Bijv. Ingeval het hevig winderig is en de buitenlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Zonlicht is heel erg gunstig bij palmen in het algemeen, wat dus evenzo geldt voor de Wagnerianus. Het is uiteraard belangrijk een fraai vrolijk plekje te bepalen voor de palm, graag ook dat de palm niet op de tocht staat. Soms dan wordt het wel extreem ijskoud, en dan kan een combinatie van kou en wind de kou onder de -17 brengen, wat zorgt voor hevige beschadiging aan de palmboo

In de winters hoeft de palmboom vrijwel geen vocht te hebben, dan is hij in een soort van winterslaap. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren voordat de palm weer vocht nodig heeft. In de tussenmaanden, Winterharde palmbomen herfst/lente is 1x in de 1-2 dagen toereikend, afhankelijk van de temperatuu

Elke week is het een mogelijkheid om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat bovenal tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomers. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden plus alsmede beter daglicht op kunnen nemen. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.