Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de herfstperiode en lente en de avonden van de zomers is het aangeraden om de palmboom met water te besproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden en alsmede beter licht op kunnen nemen. Dat werkt bovendien uiterst goed tegen ongedier

Wanneer je zo’n palm als de fortunei koopt, phoenix roebelenii verpot die dan na aankoop. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Geef de waaierpalm tijdens de zomers veel water. Wegens de warmte vermag hij overvloedig vloeistof opslurpen van de aarde, dus kleddernat is een goede dosis water. Gedurende overdreven hete dagen helpt het zelfs om de palm 2x water te schenken, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de namidda

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en vervolgens hoeft hij bijna geen vocht meer te krijgen. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer vocht nodig heeft. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palmboom eenmaal in de 1 of 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

De Fortuneipalm valt onder de palmbomen. Sterker gezegd, het is de hoogst populaire palm dat in ons kikkerlandje wordt aangetroffen. Dat komt aangezien de Trachycarpus fortunei het allermeest kouverdragend is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Palmen in het gewoonlijk, en dus evenzeer de Waaierpalm, houden van zonlicht. Zorg voor een fijn plekje zonder de tocht, waar hij veel daglicht kan ontvangen. Ernstig schadelijke stormwind en hoge temperaturen kan eventueel veel beschadiging bezorgen, wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Leave a Reply

Your email address will not be published.