Trachycarpus fortunei is een super palm

De Trachycarpus fortunei is een palmbomensoort. In ons weer wisselvallige Nederland is dit de allerpopulairste palm. Dit is aangezien de Trachycarpus fortunei het allermeest winter bestendig is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dat maakt hem super geschikt om in de achtertuin te plaatse

Tijdens de zomer dient de waaierpalm een hoop water te krijgen. In de hitte neemt hij veel vocht op uit de aarde, dus maak de kluit kletsnat. Sommige dagen worden zo buitengewoon warm dat het kan zijn dat de palmboom 2x water nodig heeft, 1 maal ‘s ochtends plus de volgende tijdens de namidda

Er zijn alsmede periodes dat de fortuneipalm nagenoeg geen water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winters. Eenmaal per 3 dagen is dan voldoende. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen afdoend, afhankelijk van de temperatuu

Palmen in het algemeen, en derhalve eveneens de Wagnerianus, houden van zonlicht. Zorg voor een mooi plekje buiten de tocht, waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Buitengewoon schadelijke wind en hoge temperaturen kan potentieel veel beschadiging toebrengen, indien de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Elke week is het een voorkeur om uw palmboom met water te besproeien, en dat vooral tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om palmbomen te Koop zetten tot groei. Alsmede voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.