Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de herfst en lente en de avonden van de zomers wordt het aangeraden om de palmboom met water te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten naar groei. Als bijvoeging helpt het ook tegen ongediert

Tijdens de zomer dient de waaierpalm een berg water te krijgen. Met de warmte neemt hij veel vloeistof op uit de grond, dus maak de kluit kletsnat. Gedurende buitengewoon hete dagen helpt het ook om de palmboom 2x water te geven, 1 keer in de ochtend plus eenmaal in de avon

Als de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt, dan is het mogelijk dat de ernstige vorst en stormwind de palmboom beschadigt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palm uiterst goed kan genieten van de zo

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een dutje, en vervolgens hoeft hij zowat niet vocht meer te krijgen. 1x per 3 dagen is dan afdoend. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. De Fortunei is zo bekend geworden omdat hij bijzonder kan tegen vorst. Bij exotische planten denk je vanzelf aan warme gebieden, en dat het onmogelijk is een tropische tuin in te richten in Nederland. Het is ronduit wel mogelijk om de Tropen richting Nederland te bezorgen, er zijn namelijk winterharde kou verdragende palmen Winkel voor palmbomen in onze tuin, bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei. Zo’n palmboom als de Trachycarpus wagnerianus kan een kou verdragen van wel -18 graden onder nul. Dat is vervolgens wel zijn uiterste grenswaarde, plus het gaat over gevoelstemperatuur, toch echter wordt dat niet doorgaans gehaald in ons koude land, en er bestaan altijd beschermingsoptie

Leave a Reply

Your email address will not be published.