Trachycarpus fortunei is een super palm

Een bepaalde soort onder de planten is geweldig eigenaardig, en daar hebben wij het over: de Waaierpalm. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘palmbomen Kopen‘. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Zij vermogen in de winter alledaags buitenshuis hier in NL. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Als het erg winderig is en de buitenlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Geef de fortunei in de zomers veel water. We raden aan de kluit drijfnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de overblijfsel zal vervliegen. Tijdens buitengewoon warme dagen helpt het zelfs om de palm twee keer water te geven, 1x in de morgen en eenmaal in de avon

Wanneer je zo’n palmboom zoals de waaierpalm koopt, verpot die vervolgens na aankopen. Om de palm makkelijk vervoerbaar te behouden wordt hij in de winkelzaak niet verpot in een grote bak, maar zo compact mogelij

Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palmboom elke week met water, in de herfst of lente plus de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot groei. Alsmede voorkomt het ongediert

In de winters hoeft de palmboom bijna niet vocht te hebben, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer vocht nodig heeft. Afhankelijk van de kou tijdens de herfst en lentetijd, kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen water verstrekke

Palmbomen in het algemeen, en uiteraard ook de Waaierpalm, houden van zonlicht. Het is dus belangrijk een bekoorlijk opgewekt plekje te bepalen voor de palmboom, gaarne zowel dat de palmboom niet op de tocht staat. Ernstig schadelijke stormwind en hoge vorst kan mogelijk veel beschadiging toebrengen, als de gevoelstemperatuur voorbij -18C kom

Leave a Reply

Your email address will not be published.