Trachycarpus fortunei is een super palm

Het is mogelijk de palm te schaden wegens kou vanwege uiterste vorst plus stormwind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei verdient een schitterend zonnig plekje, want daar houdt hij van, omdat het een palm betref

In de herfst plus lente en de avonden van de zomer wordt het aangeraden om de palm met vocht te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden plus tevens beter daglicht op kunnen pakken. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer specifiek, het is een palmboomsoort. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. ze vermogen in de winters eenvoudigweg buiten hier in Holland. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. Een gewone exotische palmboom is niet winterhard, maar de Trachycarpus fortunei zijn winterhard tot maar liefst 17 graden Celsius! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Wanneer het behoorlijk waait en de buitenlucht is klam, dan is de grens al bij 10 graden onder nu

Tijdens de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan behoeft hij vrijwel niet vocht meer te ontvangen. Eenmaal per 3 dagen is dan behoorlijk. Afhankelijk van de kou gedurende de herfst en voorjaarstijd, Rondom-tuinen.powercall.nl kunt u de palmboom een keer in de 1 of 2 dagen vocht verstrekke

In de zomer dient de fortuneipalm een hoop water te krijgen. We raden aan de kluit kletsnat te maken, omdat hij overvloedig zal drinken, en de rest zal verdampen. Soms dan wordt het bepaald heel erg heet in de zomers. Dan raden we aan om de palm met de morgen water te verstrekken (drijfnat) en alsmede nog een keer in de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.