Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de herfstperiode en lente en de avonden van de zomer wordt het aangeraden om de palm met water te sproeien. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen opnemen en daarnaast mooier worden. Als aanvulling helpt dit ook tegen ongediert

In de winters hoeft de palm vrijwel geen water te ontvangen, dan is hij in een soort van winterslaap. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1 a 2 dagen afdoend, afhankelijk van de temperatuu

De fortunei moet in de zomers overvloedig water krijgen, dat zal hij verwelkomen. Door de warmte vermag hij overvloedig vocht opslorpen uit de grond, dus doorweekt is een uitstekende dosis water. Gedurende buitengewoon warme dagen helpt het zelfs om de palm twee keer water te geven, eenmaal in de ochtend plus 1x tijdens de namidda

De Fortunei, net als vrijwel alle palmen houdt heel erg van daglicht. Het is uiteraard essentieel een mooi opgewekt plekje te schikken voor de palmboom, graag ook dat de palm niet op de tocht komt. Erg sterke wind en hoge temperaturen kan misschien veel beschadiging bezorgen, wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -18C kom

De Trachycarpus valt onder de palmen. Sterker nog, het is de uiterst populaire palmboom die in ons landje wordt aangetroffen. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dit houdt in dat deze gedurig lage temperatuur kan verduren zonder dood te gaan. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Daarom is het een echte super palm voor tropische Planten in de tui

Leave a Reply

Your email address will not be published.