Trachycarpus fortunei is een super palm

Tussen alle soorten palmbomen Kopen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze is zo bekend geworden aangezien hij zeer goed kan over kou. Doorgaans wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het geenszins kan functioneren in ons koude landje. Dat valt alleszins mee! Er bestaan namelijk een ruime selectie mediterrane planten, welke zo’n waarlijk tropengevoel geven, gewoon geoorloofd te houden in onze soms erg koude Nederlandse tuin! Deze palmboomsoort vermag maar liefst temperaturen verdragen tot -17C. Dit is dan weliswaar zijn extreme limiet, en het gaat over gevoelstemperatuur, maar desalniettemin wordt dat niet vaak gehaald in Holland, en er zijn altijd beschermingsoptie

Elke week is het een optie om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat hoofdzakelijk in de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Dat verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen oppakken en eveneens mooier worden. Evenzo voorkomt het ongediert

Geef de fortunei met de zomers veel water. Wegens de warmte vermag hij overvloedig vocht opslorpen uit de grond, dus kletsnat is een goede dosis water. Gedurende overdreven hete dagen helpt het zelfs om de palmboom tweemaal water te verstrekken, 1x in de ochtend en 1x tijdens de avon

Verpot direct een fortunei indien je hem koopt. In de groothandel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij transporteerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Zonlicht is zeer erg gewenst door palmen in het algemeen, wat dus ook geldt voor de Fortunei. Dus zorg ervoor dat ze een aardig vrolijk plekje krijgen, tevens het liefst buiten de tocht. Soms dan wordt het wel uitzonderlijk koud, en dan kan een samenspel van kou en wind de temperatuur onder de -17 brengen, wat zorgt voor ernstige schade aan de palmboo

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan hoeft hij vrijwel niet vocht meer te ontvangen. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. In de lente/herfst maanden mag u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen water geven, wat van de kou zal afhange

Leave a Reply

Your email address will not be published.