Trachycarpus fortunei is een super palm

Indien de gevoelstemperatuur voorbij -16C arriveert, dan is het mogelijk dat de hevige vorst en wind de palmboom schaadt. De Trachycarpus fortunei verdient een bekoorlijk zonnig plekje, want daar houdt hij van, omdat het een palm i

In de winter hoeft de palm haast geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Dan kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. In de lente/herfst maanden mag u de palm een keer in de 1 a 2 dagen vocht verstrekken, wat van de kou zal afhange

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Binnen ons weer wisselvallige Nederland is dit de meest populaire palmboom. Dat komt aangezien de Trachycarpus fortunei het uiterst winterverdragend is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Ingeval je zo’n palmboom zoals de trachycarpus koopt, verpot die vervolgens na aankopen. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te hebben wordt hij in de winkel niet verpot naar een grote pot, maar zo compact mogelij

Elke week is het een optie om uw palmboom met water Palmbomen te Koop besproeien, en dat overwegend tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen oppakken en daarnaast mooier worden. Dat werkt alsmede zeer goed tegen ongedier

Ingeval het zomer is mag u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem drijfnat maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Enkele dagen kan het zijn dat er zelfs wel twee maal water gegeven mag worden, zo warm kan het worden. Dit kan eenmaal ‘s ochtends en eenmaal tijdens de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.