Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm nagenoeg geen water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij bijna, tijdens de winters. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. In de lente/herfst maanden mag u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen water schenken, wat van de temperatuur zou afhange

Besproei de palmboom wekelijks met water, Musa Basjoo tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomers.Besproei de palm elke week met water, tijdens de herfst of lente plus de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot energie. Ook voorkomt het ongediert

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze familie kan heel erg goed over de lage temperaturen, vandaar dat hij zo Erkend is. Bij mediterrane planten denk je vanzelf aan warme gebieden, en dat het onmogelijk is een mediterrane achtertuin in te richten in Nederland. Dit valt alleszins mee! Er zijn namelijk een ruime verzameling mediterrane planten, die een waarlijk tropengevoel geven, gewoonweg mogelijk te hebben in onze koude Nederlandse achtertuin! Zo’n palm zoals de Trachycarpus wagnerianus kan een temperatuur hebben van wel -16 graden onder nul. Dit is dan weliswaar gevoelstemperatuur die afhangt van wind en vochtigheid, en het is tevens zijn extreme grens, maar het laat zien dat het absoluut denkbaar is in Nederlan

Een zonnig plekje is de beste plaats voor een Trachycarpus fortunei, aangezien hij daarvan houdt als palm. Het is ons advies om de waaierpalm ‘s winters tegen wind te afschermen. Krachtige wind gecombineerd met hoge vorst kan behoorlijk nadelig zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt tot -17

De fortunei moet in de zomer veel water krijgen, dat zal hij graag ontvangen. Door de warmte vermag hij veel vloeistof opslurpen van de grond, dus kletsnat is een uitstekende portie water. Enkele dagen worden zo overdreven warm dat het kan zijn dat de palm dubbel water nodig heeft, eenmaal ‘s morgens en de volgende tijdens de avon

Mocht je een waaierpalm kopen, verpot hem dan Wilde je zo’n trachycarpus aanschaffen, verpot hem daarna onmiddelijk.. In de groothandel is hij volkomen doorgeworteld echter niet verpot zodat hij vervoerbaar blijf

Leave a Reply

Your email address will not be published.