Trachycarpus fortunei is een super palm

De Trachycarpus fortunei houdt van overvloedig licht, dus plaats hem op een zonnige plaats. Echter raden wij wel aan in de winters om hem te afschermen tegen wind. Sterke wind samen met hoge kou kan buitengewoon schadelijk zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt tot -18

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan hoeft hij vrijwel geen water meer te ontvangen. Een keer per 3 dagen is dan voldoende. In de lente/herfst maanden kunt u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen vocht geven, wat van de kou zal afhange

Ingeval het zomers is kunt u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem drijfnat maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Enkele dagen kan het zijn dat er zelfs wel twee keer water gegeven kan worden, zo heet kan het worden. ‘s morgens wordt aanbevolen om de eerste ronde te doen plus ‘s avonds de tweede beur

Wilde je een fortunei aankopen, verpot die dan Mocht je een trachycarpus aankopen, verpot die dan meteen.. In de groothandel is hij volledig doorgeworteld maar niet verpot zodat hij transporteerbaar blijf

Wekelijks is het een keuze om uw palm met vocht te besproeien, en dat voornamelijk in de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen absorberen en ook mooier worden. Evenzo voorkomt het ongediert

Er zijn tal palmbomen species, en een uiterst bekende onder de palmbomen is de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zodanig goed tegen de lage temperatuur kan, is ‘ie zo bekend. Een warm weersgesteldheid is regelmatig de eerste veronderstelling wanneer iemand het heeft over mediterrane planten. Iemand verwacht al helemaal niet dat dat denkbaar is hier in het koude land. Het is ronduit wel voorstelbaar om de Tropen richting Holland te bezorgen, er bestaan immers winterharde Agave kou verdragende palmboomsoorten voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Een palmboom als de Fortunei heeft geen problemen aangaande kou tot maar liefst -18 graden. Dat is dan weliswaar zijn uiterste limiet, plus het betreft gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet vaak gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsmogelijkhede

Leave a Reply

Your email address will not be published.