Trachycarpus fortunei is een super palm

De Waaierpalm, net gelijk nagenoeg alle palmen houdt heel ontzettend van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een bekoorlijk vrolijk plekje krijgen, tevens het liefst buiten de tocht. Ernstig sterke stormwind en zware kou kan misschien veel beschadiging bezorgen, als de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Wanneer je zo’n palm zoals de fortunei aanschaft, verpot die dan na aankopen. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer specifiek, het is een echte palm. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Maar wordt hier welnu gevoelstemperatuur mee bedoeld, welke stijgen gaat ingeval er meer wind staat. Bijv. Wanneer het heftig waait en de openlucht is vochtig, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Er zijn evenzo periodes dat de fortuneipalm haast niet vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij bijna, in de winters. Dan mag het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer water nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1 a 2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Geef de fortunei in de zomers overvloedig water. In de warmte neemt hij overvloedig vloeistof op vanuit de bodem, dus maak de kluit kletsnat. Gedurende bovenmatig hete dagen helpt het ook om de Winterharde Palmboom tweemaal water te verstrekken, 1 keer in de morgen en 1 keer tijdens de avon

Wekelijks is het een keuze om uw palm met water te besproeien, en dat vooral tijdens de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten naar energie. Als toevoeging helpt dit ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.