Trachycarpus fortunei is een super palm

Wekelijks is het een mogelijkheid om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat voornamelijk in de lente/herfst, plus in de avonden van de zomers. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen oppakken en daarnaast mooier worden. Als addendum helpt het ook tegen ongediert

Ingeval je zo’n palm als de fortunei aanschaft, verpot die vervolgens na aankopen. Om de palm makkelijk vervoerbaar te behouden is hij in de verkoopwinkel niet verpot in een grotere pot, maar zo klein mogelij

Wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt, dan is het mogelijk dat de heftige vorst plus stormwind de palmboom schaadt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palm bijzonder mag genieten van de zo

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en dan behoeft hij haast niet water meer te krijgen. Een keer per 3 dagen is dan voldoend. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom een keer in de 1 of 2 dagen vocht schenken, wat van de temperatuur zal afhange

De Trachycarpus fortunei is een palmbomensoort. De Fortunei is de meest populaire palm die bekend is in ons koude land. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dit houdt in dat deze vaak lage temperatuur kan verdragen zonder dood te gaan. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem een uitstekende kandidaat Winkel voor palmbomen de Nederlandse tui

Tijdens de zomer mag de Fortunei kluit gerust kletsnat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgedronken door de palm en de rest zal verdampen door de warmte. Het kan zo zijn dat er dagen aankomen dat 2 keer water geven noodzakelijk is, op echt hete dagen. Doe dit eenmaal ‘s morgens en eenmaal met de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.