Trachycarpus fortunei is een super palm

Ging je zo’n fortunei aanschaffen, Https://Tuinontwerpen.Powercall.Nl/ verpot die daarna Ging je een fortunei kopen, verpot hem vervolgens meteen.. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

De fortuneipalm moet in de zomer overvloedig water ontvangen, dat zal hij verwelkomen. Vanwege de warmte vermag hij overvloedig vloeistof opnemen van de aarde, dus kleddernat is een prima portie water. Sommige dagen worden zo behoorlijk warm dat het kan zijn dat de palmboom dubbel water nodig heeft, 1x ‘s ochtends en de volgende in de avon

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en dan hoeft hij haast niet vocht meer te krijgen. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1-2 dagen genoeg, afhankelijk van de temperatuu

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze palm ras kan heel erg goed tegen de kou, vandaar dat hij dusdanig beroemd is. Vaak wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan werken in ons koude kikkerlandje. Dat valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een ruime verzameling tropische planten, die zo’n eigenlijk tropengevoel geven, gewoon mogelijkerwijs te houden in onze koude Nederlandse tuin! Deze palmboom kan maar liefst temperaturen doorstaan tot -18C. Dat is weliswaar de grens, daaronder zou hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Elke week is het een voorkeur om uw palm met vocht te besproeien, en dat voornamelijk in de lente/herfst, en in de avonden van de zomers. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en tevens beter daglicht op kunnen pakken. Alsmede voorkomt het ongediert

Als de gevoelstemperatuur voorbij -18C komt, dan wordt het mogelijk dat de hevige kou plus stormwind de palmboom schaadt. De Trachycarpus fortunei heeft nodig een bekoorlijk zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboom betref

Leave a Reply

Your email address will not be published.