Trachycarpus fortunei is een super palm

In de zomers mag de Trachycarpus kluit gerust kletsnat gemaakt worden, het vocht wordt namelijk opgenomen door de palmboom en de rest zal verdampen vanwege de warmte. Sporadisch wordt het zo heet dat het kan zijn dat er 2x water gegeven dient te worden. Doe dit 1 maal ‘s morgens en eenmaal tijdens de namidda

Besproei de palm elke week met water, in de lente/herfst en de avondjes van de zomer.Besproei de palm wekelijks met water, Klik Hier tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor ze mooier worden plus ook beter daglicht op kunnen nemen. Alsmede voorkomt het ongediert

Indien de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt, dan wordt het mogelijk dat de heftige vorst plus stormwind de palmboom beschadigt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palmboom bijzonder kan ontvangen van de zo

Mocht je een trachycarpus kopen, verpot hem dan Wilde je zo’n fortunei aankopen, verpot hem dan meteen.. In de verkoopwinkel is deze volledig doorgeworteld echter niet verpot zodat hij transporteerbaar i

Er zijn tevens periodes dat de fortuneipalm nagenoeg niet vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winter. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer water nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Er zijn overvloedig palmen species, en zo’n uiterst bekende onder de palmen is de Trachycarpus fortunei. Doordat deze zo bijzonder tegen de lage temperatuur kan, komt hij zo beroemd. Menigmaal wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan werken in ons koude kikkerlandje. Dat valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een uitgebreide verzameling mediterrane planten, welke een echt tropengevoel bezorgen, gewoonweg geoorloofd te houden in onze koude Nederlandse tuin! Deze palmboomsoort kan maar liefst kou verduren tot -17C. Dat is dan weliswaar zijn extreme grenswaarde, en het betreft gevoelstemperatuur, toch echter wordt dit niet vaak gehaald in Holland, en er bestaan altijd beschermingsmogelijkhede

Leave a Reply

Your email address will not be published.