Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een dutje, en dan hoeft hij haast niet vocht meer te ontvangen. Dan mag het wel 3 dagen duren alvorens hij weer water nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1-2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

De Fortunei is een palmbomen soort. De Fortunei is de allermeest populaire palmboom die geacht is voor ons koude landje. Dat is aangezien de Trachycarpus fortunei het allermeest winterverdragend is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem super capabel om in de achtertuin te zette

Palmbomen in het gewoonlijk, en uiteraard ook de Fortunei, houden van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een gunstig zonnig plekje krijgen, toch het liefst buiten de tocht. Ernstig schadelijke stormwind en zware temperaturen kan mogelijk veel schade toebrengen, indien de gevoelstemperatuur voorbij -18C kom

De fortuneipalm moet in de zomer veel water krijgen, dat zal hij graag ontvangen. Vanwege de warmte vermag hij overvloedig vocht opnemen uit de grond, dus kletsnat is een prima dosis water. Bijwijlen dan wordt het wel heel hevig warm in de zomers. Dan raden wij aan om de palmboom in de ochtend water te geven (doorweekt) en evenzo nog een keer met de avon

Besproei de palmboom wekelijks met vocht, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palmboom elke week met water, tijdens de herfst of lente plus de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot groei. Ook voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.