Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn evenzo periodes dat de fortunei haast niet water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winter. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden water te geven. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1-2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

Tijdens de zomers dient de fortunei een hoop water te krijgen. Tijdens de hitte neemt hij overvloedig vocht op vanuit de bodem, dus maak de kluit kletsnat. Sommige dagen worden zo enorm warm dat het kan zijn dat de palm dubbel water nodig heeft, 1 keer ‘s ochtends plus de volgende tijdens de namidda

Wekelijks is het een keuze om uw palm met vocht te besproeien, en dat voornamelijk in de herfst of lente, plus in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht meer binnen om om te zetten naar energie. Dit werkt bovendien zeer goed tegen ongedier

Het is mogelijk de palm te schaden vanwege kou door extreme kou en stormwind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei heeft nodig een schitterend zonnig plekje, want daar houdt hij van, palmbomen omdat het een palmboomsoort betref

Ingeval je een palmboom als de trachycarpus koopt, verpot deze dan na aankopen. In de winkel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Binnen ons weersgesteldheid wisselvallige landje is dit de meest populaire palmboomsoort. Dit is aangezien de Trachycarpus fortunei het uiterst vorst bestendig is. Dat het soms wat koud is in ons land, maakt voor deze boom niet uit, dat kan hij hebben. De volgroeide Trachycarpus kan vorst uithouden (gevoelstemperatuur) van maximaal 18 graden beneden nul. Dat maakt hem super gepast om in de tuin te plaatse

Leave a Reply

Your email address will not be published.