Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de herfstperiode plus voorjaar en de avonden van de zomers is het aangeraden om de palm met vocht te sproeien. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en evenzo beter licht op kunnen nemen. Alsmede voorkomt het ongediert

Ingeval het zomers is mag u de kluit van de Fortunei zonder probleem zeiknat maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Het kan zo zijn dat er dagen komen dat 2 keer water geven noodzakelijk is, op zeer hete dagen. Doe dit 1 maal ‘s ochtends en 1x tijdens de avon

Er zijn tevens periodes dat de waaierpalm haast niet vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij bijna, tijdens de winters. Een keer per 3 dagen is dan afdoend. Afhankelijk van de temperatuur gedurende de herfst en voorjaar, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen water geve

Het is mogelijk de palmboom te schaden vanwege lage temperatuur vanwege uiterste kou en wind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is tenslotte een palmboom, derhalve geef hem een mooi zonnig plekj

Er zijn veel palmbomen types, en een uiterst bekende onder de palmen bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm familie kan heel erg goed tegen de vorst, vandaar dat hij zodanig beroemd is. Bij exotische planten denk je uiteraard aan tropische klimaten, en dat het onmogelijk is een mediterrane tuin in te richten in ons koude land. Het is ronduit wel denkbaar om de Mediterrane naar ons land te brengen, er bestaan immers winterharde kou verdragende palmboomsoorten voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Zo’n palmboom als de Trachycarpus fortunei kan een kou verduren tot weliswaar -16 graden onder nul. Dit is dan weliswaar zijn uiterste limiet, Yucca rostrata en het gaat over gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet doorgaans gehaald in ons land, en er zijn altijd beschermingsoptie

Leave a Reply

Your email address will not be published.