Trachycarpus fortunei is een super palm

De palm kan beschadigen wegens de uiterste kou van -17 graden door hevige vorst en wind. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, opdat hij als palmboom uiterst goed mag ontvangen van de zo

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en vervolgens hoeft hij haast geen water meer te krijgen. 1 maal in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1-2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

De Trachycarpus valt onder de palmen. De Fortunei is de meest populaire palm welke vooraanstaand is in ons koude land. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De volgroeide Fortunei kan lage temperatuur uithouden (gevoelstemperatuur) tot hoogstens 17 graden beneden nul. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Besproei de palmboom wekelijks met vocht, in de lente/herfst en de avonden van de zomer.Besproei de palmboom elke week met water, in de herfst of lente plus de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten tot groei. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Wanneer u de winterharde Palmboom water geeft zal een gedeelte verdampen en een groot gedeelte opgenomen worden door de palm. Daardoor mag u de kluit totaal kleddernat maken. Enkele dagen kan het zijn dat er zelfs wel twee keer vocht gegeven kan worden, zo warm kan het worden. ‘s morgens wordt aangeraden om de eerste ronde te doen en ‘s avonds de 2e rond

Leave a Reply

Your email address will not be published.