Trachycarpus fortunei is een super palm

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Doch raden wij wel aan met de winters om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van sterke kou en sterke wind kan toch voor de Waaierpalm ontzettend ongunstig zijn, ingeval de kou onder -11C is, want de gevoelstemperatuur is vervolgens beneden -17

In de zomer mag de Waaierpalm kluit zorgeloos kleddernat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgenomen door de palmboom en de rest zal verdampen vanwege de hitte. Het kan zo gebeuren dat er dagen aankomen dat 2 maal water verstrekken nodig is, op zeer hete dagen. ‘s morgens wordt aangeraden om de eerste beurt te doen plus ‘s avonds de 2e rond

Ingeval je een palmboom zoals de fortunei aanschaft, verpot deze vervolgens na aankopen. Om de palm makkelijk vervoerbaar te houden wordt hij in de verkoopwinkel niet verpot naar een grotere pot, doch zo compact mogelij

Er zijn ook periodes dat de fortuneipalm bijna geen water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, in de winter. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren alvorens hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de najaar en lentetijd, kunt u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen water verstrekke

Besproei de palmboom wekelijks met vocht, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palm elke week met water, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen opnemen en daarnaast mooier worden. Ook voorkomt het ongediert

De Trachycarpus fortunei is een palmensoort. Beter nog, het is de hoogst populaire palm welke in ons Nederland wordt tegengekomen. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De volgroeide Trachycarpus kan kou verdragen (gevoelstemperatuur) van hooguit 17 graden onder nul. Dit maakt hem super passend om in de tuin te plaatse

Leave a Reply

Your email address will not be published.