Trachycarpus fortunei is een super palm

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Binnen ons klimaat wisselvallige Nederland is dit de meest populaire palm. Dit is doordat de Trachycarpus fortunei het allermeest winterhard is. Dit houdt in dat hij veel lage temperatuur kan hebben zonder dood te gaan. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Daarom is het een echte super palm voor in de tui

In de winter hoeft de palmboom vrijwel niet water te ontvangen, Agave dan is hij in een soort van winterslaap. 1x per 3 dagen is dan behoorlijk. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Wekelijks is het een optie om uw palmboom met water te besproeien, en dat bovenal tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden plus alsmede beter licht op kunnen nemen. Alsmede voorkomt het ongediert

Plaats de Fortunei op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Echter raden wij wel aan voor de winter om hem te beschermen tegen wind. Sterke wind samen met zware vorst kan behoorlijk nadelig zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt tot -17

In de zomers dient de fortuneipalm een hoop water te krijgen. Wegens de warmte vermag hij overvloedig vloeistof opnemen van de grond, dus kleddernat is een goede portie water. Enkele dagen worden zo erg heet dat het kan zijn dat de palmboom twee keer water nodig heeft, 1x ‘s morgens plus de volgende in de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.