Trachycarpus fortunei is een super palm

‘s Zomers heeft de fortunei palm behoorlijk veel vloeistof nodig. Met uiterste hitte is weleens twee keer wel dringend. Wij raden aan de kluit doorweekt te maken op verdeelde momenten tijdens de dag: ‘s ochtends en tijdens de namidda

Een zonnig plekje is de beste locatie voor een Trachycarpus fortunei, aangezien hij daarvan houdt als palm. Toch raden wij wel aan voor de winters om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van zware kou plus sterke wind kan evenzo voor de Fortunei enorm nadelig zijn, ingeval de kou beneden -11C komt, site want de gevoelstemperatuur is vervolgens onder -17

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze palm soort kan heel erg goed tegen de lage temperaturen, vandaar dat hij dusdanig bekend is. Een warm weersgesteldheid is regelmatig de eerste gedachte wanneer men het heeft over exotische planten. Men verwacht al helemaal niet dat dit denkbaar is hier in het koude Nederland. Dit valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een uitgebreide selectie exotische planten, die zo’n ronduit tropengevoel bezorgen, gewoonweg geoorloofd te hebben in onze koude Nederlandse achtertuin! Deze palmboomsoort kan maar liefst temperaturen verdragen van -17C. Dat is vervolgens wel zijn extreme limiet, en het gaat over gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet vaak gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsoptie

Tijdens de winters hoeft de palmboom haast niet water te hebben, dan is hij in een soort van winterslaap. 1 maal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en lentetijd, kunt u de palm 1 maal in de 1 a 2 dagen water verstrekke

Wanneer je een palm als de trachycarpus aanschaft, verpot die dan na aankoop. Om de palm makkelijk vervoerbaar te houden wordt hij in de winkelzaak niet verpot naar een grotere pot, maar zo klein mogelij

Besproei de palmboom elke week met vocht, in de lente/herfst en de avondjes van de zomers.Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden plus tevens beter licht op kunnen nemen. Als addendum helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.