Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Trachycarpus fortunei is de bijzonder bekende palmsoort welke de onze kou kan verduren. Het is geen probleem voor site deze palm om in de winterkou buiten te staan. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat vervolgens immers om gevoelstemperatuur, zodoende wanneer er vaak wind staat gaat de verdragingstemperatuur naar beneden. Bijv. Mogelijk is reeds bij 10C onder nul de grens bereikt, vanwege vochtige lucht en heftige win

De Waaierpalm, net gelijk nagenoeg alle palmbomen houdt zeer erg van daglicht. Het is dus belangrijk een mooi vrolijk plekje te arrangeren voor de palmboom, graag bovendien dat de palmboom niet op de tocht staat. Mogelijk dan is het wel uitermate ijskoud, en dan kan een combinatie van kou en wind de kou beneden de -18 brengen, wat zorgt voor hevige beschadiging aan de palmboo

Ingeval je zo’n palmboom zoals de trachycarpus aankoopt, verpot die dan na aankopen. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te behouden wordt hij in de winkel niet verpot naar een grote pot, doch zo klein mogelij

Tijdens de winter hoeft de palm vrijwel niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en voorjaar, kunt u de palmboom een keer in de 1 a 2 dagen vocht verstrekke

‘s Zomers heeft de fortunei palm gulzig overvloedig vloeistof nodig. Incidenteel wel twee maal per dag met uiterste warmte. De momenten dienen verspreid te zijn, en de kluit mag kletsnat gemaakt worden, dit is geen problee

Tijdens de herfstperiode en lente en de avonden van de zomer is het aanbevolen om de palm met vocht te besproeien. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden plus ook beter daglicht op kunnen pakken. Als bijvoeging helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.