Trachycarpus fortunei is een super palm

In de herfst en voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palmboom met water te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht meer binnen om om te zetten naar groei. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Er zijn evenzo periodes dat de fortuneipalm nagenoeg geen water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij praktisch, in de winter. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden water te geven. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de winterharde palmboom een keer in de 1 a 2 dagen vocht geven, wat van de temperatuur zal afhange

Geef de waaierpalm in de zomer veel water. We raden aan de kluit doorweekt te maken, omdat hij veel zal drinken, en de rest zal verdampen. Gedurende bovenmatig hete dagen helpt het ook om de palmboom 2x water te schenken, 1 keer in de ochtend plus 1x in de namidda

Mocht je een waaierpalm kopen, verpot die vervolgens Wilde je zo’n waaierpalm kopen, verpot die daarna onmiddelijk.. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te behouden wordt hij in de verkoopwinkel niet verpot naar een grote pot, maar zo compact mogelij

Plaats de Wagnerianus op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te afschutten. Een combinatie van hoge vorst plus heftige wind kan toch voor de Wagnerianus enorm nadelig zijn, wanneer de kou onder -11C komt, want de gevoelstemperatuur wordt dan onder -17

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Beter gezegd, het is de meest populaire palmboom dat in ons Nederland wordt tegengekomen. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dat het soms wat koud is in ons land, maakt voor deze boom niet uit, dat kan hij hebben. De meerderjarige Fortuneipalm kan kou verdragen (gevoelstemperatuur) tot uiterst 18 graden onder nul. Daarom is het een echte super palm voor in de tui

Leave a Reply

Your email address will not be published.