Trachycarpus fortunei is een super palm

Ingeval u de palm water verstrekt zou een percentage vervliegen en een groot percentage opgedronken worden door de palm. Derhalve moet u de kluit compleet drijfnat maken. Enkele dagen kan het zijn dat er zelfs wel twee keer vocht gegeven mag worden, zo heet kan het worden. Doe dit eenmaal ‘s ochtends en 1x tijdens de namidda

Wekelijks is het een voorkeur om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat vooral tijdens de herfst of lente, plus in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot groei. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer specifiek, het is een echte palm. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Zij mogen in de winters normaal buitenshuis hier in Holland. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar op deze site Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Maar wordt hier welnu gevoelstemperatuur mee bedoeld, welke stijgen gaat wanneer er meer wind is. Bijv. Wanneer het hevig winderig is en de openlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Er zijn tevens periodes dat de fortunei vrijwel geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij feitelijk, in de winter. 1x per 3 dagen is dan genoeg. In de lente/herfst maanden kunt u de palm 1 maal in de 1 of 2 dagen water verstrekken, wat van de temperatuur zou afhange

Wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -17C arriveert, dan wordt het mogelijk dat de ernstige kou plus stormwind de palm schaadt. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is tenslotte een palmboomsoort, derhalve geef hem een mooi opgewekt plekj

Leave a Reply

Your email address will not be published.