Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan behoeft hij vrijwel geen water meer te ontvangen. Dan mag het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer water nodig heeft. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de herfst en lente, kunt u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen water verstrekke

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. In ons weersgesteldheid wisselvallige Nederland is deze de allerpopulairste palmboom. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

In de zomers mag de Trachycarpus kluit gerust drijfnat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgedronken door de palm en de rest zal verdampen vanwege de hitte. Sporadisch wordt het zo warm dat het kan gebeuren dat er tweemaal water gegeven dient te worden. ‘s ochtends wordt aanbevolen om de eerste ronde te doen plus ‘s avonds de tweede rond

Besproei de palm elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomer.Besproei de palm elke week met vocht, in de lente/herfst plus de avondjes van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor ze mooier worden en ook beter daglicht op kunnen nemen. Dat werkt alsmede uiterst goed tegen ongedier

Wilde je een trachycarpus aanschaffen, verpot hem dan Mocht je zo’n fortunei kopen, verpot die daarna onmiddelijk.. In de winkel is hij volkomen doorgeworteld echter niet verpot opdat hij vervoerbaar i

Een zonnig plekje is de beste positie voor een Trachycarpus fortunei, aangezien hij daarvan houdt als palm. Het is ons advies om de waaierpalm ‘s winters tegen wind palmbomen Te koop afschutten. Een combinatie van hoge vorst plus sterke wind kan mede voor de Waaierpalm hevig ongunstig zijn, als de kou beneden -10C komt, want de gevoelstemperatuur wordt vervolgens beneden -19

Leave a Reply

Your email address will not be published.