Trachycarpus fortunei is een super palm

Er zijn alsmede periodes dat de waaierpalm vrijwel geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij feitelijk, in de winter. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen vocht schenken, wat van de temperatuur zou afhange

In de zomers dient de fortunei een hoop water te krijgen. Met de warmte neemt hij veel vocht op uit de bodem, dus maak de kluit kletsnat. Bijwijlen dan wordt het wel heel behoorlijk heet tijdens de zomer. Dan raden we aan om de palmboom tijdens de morgen water te geven (zeiknat) en ook nog een maal met de avon

In de herfstperiode plus lente en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palmboom met water te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten naar energie. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze palm is dusdanig bekend geworden doordat hij zeer goed kan over lage temperatuur. Meestal wordt bij Mediterrane planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het geenszins kan werken in ons koude land. Nou dit valt bepaald mee, want er zijn genoeg tropische planten, zoals de Fortunei palm, welke de Nederlandse vorst kan verdragen. Zo’n palm als de Trachycarpus wagnerianus kan een kou verduren tot weliswaar -18 graden Celsius. Dat is vervolgens wel zijn extreme grenswaarde, site en het betreft gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet doorgaans gehaald in Nederland, en er zijn altijd beschermingsoptie

Palmbomen in het algemeen, en dus alsmede de Fortuneipalm, houden van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een aantrekkelijk vrolijk plekje krijgen, ook het liefst buiten de tocht. Buitengewoon schadelijke stormwind en zware temperaturen kan mogelijk veel beschadiging toebrengen, als de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Leave a Reply

Your email address will not be published.