Trachycarpus fortunei is een super palm

De fortunei moet in de zomer overvloedig water ontvangen, dat zal hij verwelkomen. Met de warmte neemt hij veel vloeistof op vanuit de aarde, dus maak de kluit kletsnat. Tijdens uiterst hete dagen helpt het ook om de palmboom tweemaal water te verstrekken, 1x in de ochtend en 1x tijdens de avon

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm zowat geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winters. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de najaar en voorjaar, Teeningapalmen kunt u de palm 1 maal in de 1 of 2 dagen water geve

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Hiervoor wordt de naam ‘winterhardheid’ gebruikt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat dan wel om gevoelstemperatuur, zodoende als er veel wind staat gaat de temperatuur die draagbaar is omlaag. Bijv. Soms is al bij 10C onder nul de grens bereikt, door humide lucht en sterke win

Een zonnig plekje is de beste positie voor een Trachycarpus wagnerianus, aangezien hij daarvan houdt als palmboom. Het is ons advies om de trachycarpus ‘s winters tegen wind te afschutten. Sterke wind gecombineerd met hoge vorst kan behoorlijk schadelijk zijn, ondanks dat hij temperaturen verdraagt van -17

Elke week is het een voorkeur om uw palmboom met water te besproeien, en dat hoofdzakelijk tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen oppakken en eveneens mooier worden. Dit werkt alsmede uiterst goed tegen ongedier

Mocht je zo’n fortunei kopen, verpot die dan Mocht je zo’n fortunei aanschaffen, verpot hem daarna onmiddelijk.. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Leave a Reply

Your email address will not be published.