Trachycarpus fortunei is een super palm

Een bepaalde species onder de planten is heel bijzonder, en daar hebben we het over: de Trachycarpus fortunei. Meer specifiek, het is een palmboomsoort. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Besproei de palm elke week met vocht, in de lente/herfst en de avonden van de zomers.Besproei de palm elke week met water, in de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Dat verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen absorberen en eveneens mooier worden. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en dan behoeft hij zowat geen vocht meer te krijgen. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer water nodig heeft. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de kou zou afhange

Tijdens de zomers kan de waaier palmboom algemeen niet genoeg water ontvangen, wegens de warmte. Incidenteel wel 2 keer per dag met extreme warmte. De watermomenten dienen verspreid te zijn, en de kluit mag doorweekt gemaakt worden, dit is geen problee

De palmboom kan beschadigen wegens de extreme temperaturen van -18 graden vanwege ernstige kou en wind. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, go directly to Tuininrichters-in-De-regio.studiozet.nl het is immers een palmboomsoort, zodoende geef hem een mooi opgewekt plekj

Mocht je een trachycarpus aanschaffen, verpot die dan Ging je zo’n fortunei aankopen, verpot die dan meteen.. In de winkelzaak doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij verplaatsbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Leave a Reply

Your email address will not be published.