Trachycarpus fortunei is een super palm

Wanneer u de palm water verstrekt zal een gedeelte verdampen en een aanzienlijk percentage opgenomen worden door de palmboom. Daardoor moet u de kluit grondig doorweekt maken. Het kan zo gebeuren dat er dagen aankomen dat 2 keer vocht geven noodzakelijk is, op uiterst warme dagen. Doe dit 1x ‘s morgens en 1x in de avon

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Zij mogen in de winter gewoon buitenshuis hier in NL. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. Een gewone tropische palmboom is niet winterhard, doch de Trachycarpus fortunei is winterbestendig tot maar liefst 18 graden Celsius! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Tijdens de winters hoeft de palmboom vrijwel geen vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. 1x per 3 dagen is dan voldoend. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom 1 maal in de 1 a 2 dagen vocht geven, wat van de temperatuur zal afhange

Besproei de palm elke week met water, in de lente/herfst en de avonden van de zomers.Besproei de palm elke week met water, adenium tijdens de herfst of lente plus de avonden van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en ook beter licht op kunnen pakken. Als bijvoeging helpt dit ook tegen ongediert

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Echter raden wij wel aan met de winters om hem te beschutten tegen wind. Enorme wind samen met zware vorst kan enorm nadelig zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt tot -18

Leave a Reply

Your email address will not be published.