Trachycarpus fortunei is een super palm

Het is mogelijk de palmboom te kwetsen vanwege lage temperaturen door extreme vorst en stormwind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -17C komt. De Trachycarpus fortunei heeft nodig een mooi zonnig plekje, want daar houdt hij van, omdat het een palm i

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, site en vervolgens hoeft hij bijna geen water meer te krijgen. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer vocht nodig heeft. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Verpot onmiddelijk een trachycarpus indien je hem aanschaft. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te hebben wordt hij in de winkelzaak niet verpot naar een grote bloempot, doch zo compact mogelij

Besproei de palm elke week met water, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomers.Besproei de palm wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomers. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen opnemen en ook mooier worden. Als addendum helpt het ook tegen ongediert

Er zijn legio palmen soorten, en zo’n hele bekende onder de palmboomsoorten is de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zodanig bijzonder tegen de lage temperatuur kan, komt ‘ie zo bekend. Een warm weersgesteldheid is vaak de eerste gedachte wanneer men het heeft over exotische planten. Iemand verwacht al compleet niet dat dit voorstelbaar is hier in het koude Nederland. Wel dit valt bepaald mee, want er bestaan voldoende exotische planten, zoals de Fortunei palm, welke de Nederlandse vorst kan hebben. Deze palmboomsoort kan maar liefst temperaturen verduren van -18C. Dit is vervolgens weliswaar zijn extreme grenswaarde, en het betreft gevoelstemperatuur, maar desalniettemin wordt dat niet doorgaans gehaald in ons land, en er zijn altijd beschermingsoptie

Wanneer u de palmboom water verstrekt zou een percentage verdampen en een groot deel opgedronken worden door de palm. Derhalve mag u de kluit volkomen doorweekt maken. Sporadisch wordt het zo warm dat het kan gebeuren dat er tweemaal water gegeven dient te worden. ‘s morgens wordt aanbevolen om de eerste beurt te doen en ‘s avonds de tweede beur

Leave a Reply

Your email address will not be published.