Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de zomer dient de waaierpalm een berg water te krijgen. Tijdens de warmte neemt hij veel vocht op vanuit de bodem, dus maak de kluit kletsnat. Incidenteel dan wordt het wel heel enorm heet tijdens de zomers. Dan raden wij aan om de palmboom tijdens de ochtend water te schenken (zeiknat) en bovendien nog een keer in de namidda

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Trachycarpus fortunei is de meest aangetroffen palmsoort die de Nederlandse vorst kan verdragen. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Winterhardheid is de term die hiervoor agave gehanteerd wordt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het gaat dan jawel om gevoelstemperatuur, zodoende als er veel wind is gaat de temperatuur die hij aankan naar beneden. Bijv. Indien het hevig waait en de lucht is klam, dan is de grens al bij 10 graden onder nu

Besproei de palmboom wekelijks met water, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomer.Besproei de palmboom elke week met water, tijdens de lente/herfst plus de avonden van de zomers. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen oppakken en ook mooier worden. Dit werkt bovendien goed tegen ongedier

Tijdens de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en vervolgens hoeft hij haast niet water meer te ontvangen. Dan kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. In de lente/herfst maanden mag u de palm een keer in de 1 of 2 dagen vocht schenken, wat van de kou zal afhange

Een zonnig plekje is de beste positie voor een Trachycarpus wagnerianus, omdat hij daarvan houdt als palm. In de winters wordt aanbevolen de waaierpalm keurig beschermd te worden tegen wind, aangezien het soms wel enorm koud kan worden. Een combinatie van sterke vorst en sterke wind kan toch voor de Fortunei erg nadelig zijn, ingeval de kou beneden -10C is, want de gevoelstemperatuur is dan beneden -19

Leave a Reply

Your email address will not be published.