Trachycarpus fortunei is een super palm

Wekelijks is het een voorkeur om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat overwegend tijdens de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen opnemen en alsmede mooier worden. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Plaats de Fortunei op deze Site een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Het is ons advies om de waaierpalm ‘s winters tegen wind te afschutten. Een combinatie van zware kou en heftige wind kan ook voor de Fortunei behoorlijk onvoordelig zijn, wanneer de kou beneden -10C komt, want de gevoelstemperatuur is dan onder -17

Er zijn alsmede periodes dat de fortuneipalm nagenoeg niet water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, in de winter. Een keer per 3 dagen is dan toereikend. In de lente/herfst maanden mag u de palm een keer in de 1 a 2 dagen water geven, wat van de kou zou afhange

Er zijn tal palmbomen soorten, en zo’n hele bekende onder de palmboomsoorten bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm is zodanig bekend geworden aangezien hij bijzonder kan over vorst. Bij exotische planten denk je natuurlijk aan hete klimaten, en dat het onmogelijk is een mediterrane tuin in te richten in Nederland. Wel dat valt bepaald mee, want er bestaan voldoende exotische planten, zoals de Trachycarpus fortunei palm, die de Nederlandse lage temperaturen kan hebben. Een palm als de Fortunei heeft geen moeilijkheden aangaande temperaturen tot maar liefst -16 graden. Dit is dan inderdaad gevoelstemperatuu welke afhangt van wind en humiditeit, en het is zowel zijn extreme grens, doch het laat zien dat het heus denkbaar is in Hollan

Ingeval u de palm water verstrekt zou een gedeelte vervliegen en een groot gedeelte opgedronken worden door de palmboom. Daarom mag u de kluit volkomen doorweekt maken. Enkele dagen kan het gebeuren dat er zelfs wel twee maal vocht gegeven mag worden, zo heet kan het worden. ‘s ochtends wordt aanbevolen om de eerste ronde te doen en ‘s avonds de tweede rond

Ingeval je zo’n palm zoals de trachycarpus aankoopt, verpot die dan na aankoop. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te behouden is hij in de groothandel niet verpot in een grotere pot, maar zo compact mogelij

Leave a Reply

Your email address will not be published.