Trachycarpus fortunei is een super palm

De fortunei moet in de zomer veel water krijgen, dat zal hij verwelkomen. Tijdens de warmte neemt hij overvloedig vocht op uit de bodem, dus maak de kluit kletsnat. Soms dan wordt het bepaald heel behoorlijk warm in de zomers. Dan raden we aan om de palm tijdens de ochtend water te verstrekken (doorweekt) en ook nog een keer met de avon

Het is mogelijk de palmboom te schaden vanwege lage temperatuur door extreme kou plus stormwind, zodat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei mag een mooi zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboomsoort betref

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een dutje, www.teeningapalmen.Nl en vervolgens hoeft hij zowat geen water meer te ontvangen. 1 maal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen water schenken, wat van de kou zal afhange

In de herfstperiode plus lente en de avonden van de zomers is het aanbevolen om de palmboom met vocht te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en alsmede beter licht op kunnen nemen. Dit werkt evenals uiterst goed tegen ongedier

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze palm soort kan heel erg goed tegen de kou, vandaar dat hij zodanig bekend is. Veelal wordt bij Tropische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan functioneren in ons koude land. Dat valt alleszins mee! Er zijn namelijk een uitgebreide verzameling exotische planten, welke een ronduit tropengevoel geven, gewoonweg mogelijk te houden in onze koude Nederlandse achtertuin! Een palm zoals de Trachycarpus wagnerianus kan een temperatuur hebben van weliswaar -18 graden onder nul. Dit is weliswaar de grens, eronder zou hij doodgaan, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.