Trachycarpus fortunei is een super palm

Besproei de palm wekelijks met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomer.Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de lente/herfst plus de avondjes van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht meer binnen om om te zetten naar groei. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Tijdens de winter hoeft de palm vrijwel niet vocht te hebben, dan is hij in een soort van winter slaap. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1 a 2 dagen genoeg, afhankelijk van de temperatuu

Palmbomen in het gewoonlijk, en uiteraard ook de Waaierpalm, houden van daglicht. Zorg voor een gunstig plekje buiten de tocht, website waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Soms dan wordt het wel buitengewoon ijskoud, en dan kan een combinatie van vorst en wind de temperatuur onder de -16 brengen, wat zorgt voor ernstige schade aan de pal

Onder de palmbomensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Beter nog, het is de uiterst populaire palm welke in ons landje wordt tegengekomen. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dit houdt in dat hij veelal vorst kan hebben zonder dood te gaan. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Geef de waaierpalm in de zomers veel water. Door de warmte kan hij overvloedig vocht opnemen van de aarde, dus zeiknat is een prima dosis water. Tijdens overdreven hete dagen helpt het ook om de palmboom twee keer water te verstrekken, 1x in de ochtend plus 1x tijdens de avon

Leave a Reply

Your email address will not be published.