Trachycarpus fortunei is een super palm

De Fortunei, net gelijk nagenoeg alle palmen houdt heel erg van daglicht. Het is dus essentieel een fraai zonnig plekje te bepalen voor de palm, gaarne ook dat de palm niet op de tocht komt. Soms dan wordt het wel bovenmatig ijskoud, en dan kan een samenspel van vorst en wind de temperatuur beneden de -18 brengen, wat zorgt voor ernstige beschadiging aan de palmboo

Besproei de palmboom wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomer.Besproei de palm elke week met water, in de herfst of lente en de avonden van de zomers. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden plus tevens beter daglicht op kunnen nemen. Dit werkt ook zeer goed tegen ongedier

In de zomer heeft de Trachycarpus fortunei een berg vocht nodig. 2x dagelijks is soms de standaard bij uiterste warmte. Wij raden aan de kluit zeiknat te maken op verscheiden momenten tijdens de dag: ‘s morgens en tijdens de namidda

Er zijn ook periodes dat de fortuneipalm haast niet vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winters. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens de palm weer vocht nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1-2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer kenmerkend, het is een palmboom. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door click through the up coming website page de kou die we hier in Nederland hebben. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Soms is al bij 10C onder nul de grens bereikt, door humide buitenlucht en hevige win

Leave a Reply

Your email address will not be published.