Trachycarpus fortunei is een super palm

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zodanig goed tegen de lage temperatuur kan, is hij zo bekend. Een warm klimaat is menigmaal de eerste veronderstelling indien men het heeft over tropische planten. Iemand verwacht al volkomen niet dat dit voorstelbaar is hier in het koude Nederland. Welnu dat valt wel mee, want er zijn genoeg mediterrane planten, zoals de Waaier palmboom, welke de Nederlandse kou kan verdragen. Deze palm vermag maar liefst temperaturen doorstaan van -16C. Dit is vervolgens weliswaar zijn extreme grens, plus het gaat over gevoelstemperatuur, maar echter wordt dat niet vaak gehaald in Holland, en er bestaan altijd beschermingsoptie

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm nagenoeg geen water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winter. Dan mag het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer vocht nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1-2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

Palmbomen in het gewoonlijk, en uiteraard eveneens de Fortunei, houden van zonlicht. Het is uiteraard belangrijk een bekoorlijk opgewekt plekje te bepalen voor de palm, graag ook dat de palmboom niet op de tocht komt. Mogelijk dan wordt het wel uitermate koud, en dan kan een combinatie van vorst en stormwind de temperatuur onder de -17 brengen, wat zorgt voor ernstige beschadiging aan de pal

Geef de fortunei met de zomer overvloedig water. Door de warmte kan hij veel vloeistof opslurpen van de bodem, dus zeiknat is een uitstekende dosis water. Tijdens buitengewoon hete dagen helpt het zelfs om de palm twee keer water te geven, 1 keer in de ochtend plus 1 keer tijdens de namidda

Besproei de palm wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer.Besproei de palm elke week met vocht, in de herfst of lente plus de avonden van de zomers. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen opnemen en alsmede mooier worden. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.