Trachycarpus fortunei is een super palm

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een dutje, en vervolgens behoeft hij haast niet vocht meer te ontvangen. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1 a 2 dagen toereikend, afhankelijk van de temperatuu

Besproei de palm elke week met vocht, in de herfst of lente en de avonden van de zomers.Besproei de palm wekelijks met water, in de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten naar groei. Dit werkt ook zeer goed tegen ongedier

Plaats de Wagnerianus Op deze site een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Toch raden wij wel aan voor de winters om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van zware kou plus sterke wind kan tevens voor de Fortunei hevig nadelig zijn, ingeval de temperatuur onder -10C komt, want de gevoelstemperatuur is dan onder -17

De Fortuneipalm valt onder de palmbomen. Binnen ons weer wisselvallige land is deze de allerpopulairste palm. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Verpot onmiddelijk een trachycarpus wanneer je hem aanschaft. In de winkelzaak doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar is. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Ingeval het zomers is kunt u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem kleddernat maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Het kan zo gebeuren dat er dagen arriveren dat 2 maal vocht verstrekken noodzakelijk is, op zeer hete dagen. ‘s ochtends wordt aangeraden om de eerste beurt te doen en ‘s avonds de tweede rond

Leave a Reply

Your email address will not be published.