Trachycarpus fortunei is een super palm

Tijdens de zomer mag de Waaierpalm kluit gerust drijfnat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgenomen door de palmboom en de rest zal verdampen vanwege de warmte. Sommige dagen kan het zijn dat er zelfs wel twee maal water gegeven kan worden, zo heet kan het worden. Dat mag eenmaal ‘s ochtends en een keer in de namidda

In de herfst plus voorjaar en de avonden van de zomer is het aanbevolen om de palmboom met water te sproeien. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen opvangen en evenzo mooier worden. Bovendien voorkomt het ongediert

De Trachycarpus fortunei is een plant. Op Deze Site soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Trachycarpus fortunei is de meest gewilde palmensoort welke de Nederlandse vorst kan doorstaan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Een zonnig plekje is de beste positie voor een Trachycarpus wagnerianus, omdat hij daarvan houdt als palmboom. In de winters is aanbevolen de waaierpalm goed afgeschermd te worden tegen wind, aangezien het incidenteel wel erg koud kan worden. Incidenteel heeft de waaierpalm goede beschutting nodig, vanwege extreme kou momenten gepaard bij overvloedig win

Ingeval je een palm zoals de fortunei koopt, verpot die dan na aankoop. In de winkel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij transporteerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en vervolgens behoeft hij zowat niet water meer te krijgen. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht verstrekken, wat van de temperatuur zou afhange

Leave a Reply

Your email address will not be published.